Foto: Bruges med tilladelse

Aya Ingrid Alber

7. januar 2011Ayas dubbing karriere

9 spørgsmål til Aya Ingrid Alber

I en alder af blot 7 år har Aya allerede medvirket i flere store biograf-film. Hun er et kæmpe talent som vi helt sikkert kommer til at høre mere til i fremtiden. Læs med her og hør bl.a. hvordan det foregår når man blot er 7 år og skal i studiet og dubbe.Hvordan kom du til at dubbe og hvad synes du om det?
Der var nogen der ringede fordi de vidste, at jeg havde spillet teater før. De spurgte mig, om jeg ikke godt ville være med til at dubbe. Det ville jeg gerne og så skulle jeg ind og lave en stemmeprøve. Det gik rigtigt godt og sådan fik jeg lov til at være med i den første film, som var: Find Dory.
Jeg synes at det er godt og rigtigt sjovt at dubbe. Det der er det sjoveste ved det er at man også ser filmen på skærmen imens man siger sine replikker, at man skal sige mange forskellige ting og at man lige pludselig hører sig selv i biografen, når man kommer til forpremieren.
   
   
Hvad er det bedste ved at dubbe?
Det bedste er ligesom, at få at vide, at man skal ind og dubbe igen. De er allesammen så søde ved mig derinde. Men det er også at stå foran den der mikrofon i studiet og sige den første replik og at man bliver overrasket over hvad det er man skal sige, og hvordan man skal sige det.
   
   
Er det svært synes du?
Nogen gange, kan nogle af stemmerne godt være lidt svære, men så prøver jeg bare at gøre mit bedste. Man kan også godt øve sig og prøve det der er svært flere gange, indtil det lyder rigtigt.
   
   
Er din mor eller far med i studiet når du dubber?
Ikke mere, men i starten sad de inde i studiet med mig. Nu kan jeg godt selv klare det. Så nu er jeg bare derinde med instruktøren, som fortæller mig hvad jeg skal sige, eller også er jeg derinde helt alene og har nogle høretelefoner på, hvor jeg hører hvad det er jeg skal sige. Det er hyggeligt. Jeg tror de stoppede med at være med mig inde, da jeg var inde og dubbe til Grusomme Mig 3, så sad de bare ude foran og ventede. Nogle gange får de lov til at komme ind og høre det vi har lavet, når vi er færdige for den dag.
   
   
Du har jo allerede været med i nogle store film, hvordan er det at høre sig selv i en film?
Det er en lidt anderledes ting, at man kan høre sig selv, når man er helt stille og ikke siger noget. Men jeg synes også, at det på en eller anden måde er både sjovt og sejt at man ligesom kan høre min stemme i filmene. Jeg bliver også lidt overrasket over at høre mig selv, fordi jeg bare ikke lige havde regnet med at det var sådan jeg lød.
   
   
Dubbing og skuespil ligger ikke langt fra hinanden, er det også noget du har tænkt på - altså teater og skuespillervejen?
Ja, jeg har allerede været med i mange teaterforestillinger, både i Hillerød og Tivolis Koncertsal sammen med Teaterforeningen Mastodonterne. Det første jeg var med i var Folk og røvere i Kardemommeby, da jeg var to år og jeg har også spillet Hodja fra Pjort, Emil fra Lønneberg, Nisserne i julerød, Pippis jul, Skatteøen m.fl. Men jeg har ikke haft så mange replikker og sådan noget, i skuespil. Men det er lidt ligesom skuepil, at dubbe.
   
   
Synes din klasse ikke at det er vildt sejt, det du laver? Er det noget i taler om i klassen?
Jo, det tror jeg. De synes i hvert fald, at det lyder sjovt og de vil gerne have mig til at sige noget af det jeg siger i filmene, mest som Agnes.
Jeg fortæller først når jeg har været i biografen og se filmen, at jeg har været inde at dubbe. Fordi inden den bliver vist i biografen er det ligesom en lille hemmelighed at jeg er med, en lille overraskelse.
   
   
Af de roller du har haft indtil videre, er der så en du synes var den bedste?
Altså, jeg kan godt lide dem alle, men det er også lidt svært at vælge èn der er den bedste. Jeg synes, at det har været sjovt at ligge stemme til Agnes, fordi hun siger ligesom nogle ting om en enhjørning. Men jeg synes også at det var sjovt at ligge stemme til Coco, fordi, jeg skulle grine og synge. Jeg synes at det var sjovt at jeg havde fået sangen på forhånd og skulle øve på den hjemme inden jeg kom derind. Men alle de andre roller har også været sjove.
   
   
Er dubbing noget du vil lave fremover?
Ja det vil jeg rigtigt gerne. Fordi jeg synes at det er sjovt og dejligt også at komme lidt på arbejde nogen gange.
   
   


Klik her for at se en liste over andre interviews© 2017-2024 DanskeFilmStemmer - Har du rettelser, tilføjelser, spørgsmål eller lign kontakt os gerne på mail@danskefilmstemmer.dk
Danskefilmstemmer.dk ejer ikke film og billedmaterialet, som er (c) de respektive filmstudier.